Årets bild 2015

Varje år utses årets bild av ingen mindre än organisationen med samma namn, Årets Bild – och i år var det frilansfotografen Christoffer Hjalmarsson som kammade hem årets bild och Paul Hansen på Dagens Nyheter blev utsedd till årets fotograf.

”Årets Bild är Sveriges största, äldsta och mest prestigefyllda fototävling för professionella fotografer. Vår första tävling arrangerades år 1942.” läs mer om Årets Bild på deras officiella Facebook-sida som du kommer till genom att klicka här.

man kameraVill en vara med och tävla om att ta årets bild bör men ha en bra kamera att fota med, något vi tidigare tipsat om hur en kan finansiera ett köp av, och någon med bra kamera är definitivt frilansfotografen Christoffer Hjalmarsson. Det var nämligen han som kammade hem det största priset med samma namn som tävlingen nämligen Årets Bild och den fick han för sitt fotografi av demonstrationerna i Ukraina som till slut ledde till att president Viktor Janukovitjs avgick. Men det var inte bara Hjalmarsson som prisades utan fler än en fotograf fick motta branschens prisningar och en av dessa var Paul Hansen på Dagens Nyheter som för åttonde gången utsågs till Årets fotograf – något han bara tycker är roligt och inte alls tycker är tjatigt, vilket han berättar i en intervju hos tidningen han fotar för och den kan du läsa genom att klicka här.