Bästa bilderna med denna telefon

iPhone 7 och dess Plus-variant har utnämnts till några av de absolut bästa mobilkamerorna i branschen. Men tester visar att de är långt ifrån alldeles perfekta, med brusnivåer och autofokusens snabbhet i mörka miljöer. Vilken mobil fotar bäst av iPhone 7, 8 och X egentligen?

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om skillnader mellan de allra populäraste mobilmärkena, som iPhone, Samsung och Blackberry. Vi ställde bland annat frågan om vilken telefon som är bäst när det kom till hållbarhet och kamerakvalitet. Frågan är vilken telefon som fotar bäst när man jämför iPhone 7, iPhone 8 och iPhone X?

 

Vilken Apple-lur ger bäst bilder i testet?

 

I en artikel i MacWorld IDG görs en utförlig jämförelse av de tre Apple-mobilerna som alla har tagits emot väldigt väl hos folk. Men smart bildprocessor har nämligen Apple fått upp kvaliteten på fotona väldigt mycket – detta utan att många nyheter presenterats i vare sig sensor eller optik.

 

Med iPhone 8 och iPhone X lovar Apple en hel del större förbättringar på just fotosidan, eftersom funktionerna i iPhone 7 redan hunnit bli daterade och dessutom fått stor konkurrens under 2017.

 

Det visar sig att iPhone 8 och iPhone X både har tagit stora kliv från iPhone 7 och ligger långt före. I dagens läge är hårdvaran i själva kameran bara är en liten del av en modern digital kamera – det är lika viktigt att den har en kraftfull och framförallt smart intelligens bakom som både kontrollerar kameran och tar han om infon som kommer från denna på ett smart och enkelt sätt.

 

Denna smartphone vinner fotojämförelsen

 

Med iPhone X är skillnaderna ännu tydligare än med åttan. Det gäller både på utsidan och insidan. Den har optisk bildstabilisator och bättre pixelnivå samt släpper in mer ljus med en större bländare.

 

I bilderna som visas i testet där kamerorna på mobilerna ställs emot varandra är det tydligt att iPhone X ger klarare, bättre bilder. Den senaste versionen av iPhone höjer alltså ribban rejält bara med sin standardlins.