Festlig dekoration ger fina bilder

Minnesvärda högtider bör definitivt dokumenteras på bild. På så sätt kan den firade titta tillbaka och minnas den fina festen med glädje. Men hur skapas den perfekta festen när det kommer till dekoration? I den här artikeln ges festliga tips till en härlig feststämning och vackra bilder.

En minnesvärd tillställning så som ett bröllop, dop eller examen är en fest att bära med sig hela livet. Just därför bör den här typen av högtider firas lite extra och gärna redan från start. Låt det festliga starta redan i samband med att inbjudan skickas ut till gästerna. Välj inbjudningskort med omsorg och låt gästerna redan vid mottagandet av inbjudan känna av stämningen. Är det bröllop som stundar är tipset att välja en design från Calligraphen.se som är störst i Sverige när det kommer till bröllopsinbjudningar. På sajten finns även andra typer av festinbjudningar att gå lös på. Mängder av designs som verkligen andas fest och som dessutom passar utmärkt som rekvisita för festens fotograf. Till dukningen kan till exempel inbjudan bli en del av dekorationen och bilderna kommer bli otroligt stämningsfulla.

Dekorationens färger

Oavsett vilken högtid det är kan det vara bra att planera färgskalan när det kommer till dekorationen av festen. Ett dop bör till exempel gå i lite mjuka och varma toner istället för en skrikig färgskala. På Svenska kyrkans hemsida går det att läsa mer i detalj kring vett och etikett när det gäller exempelvis dop. Det är även ett bra tips för fotografen som ska fota dopet att gå igenom vad som gäller för den typen av högtidsfirande. På så vis är det lättare att planera fotograferingen.

Den kända festfixaren Michael Bindefeldt talar ofta om sin passion för festdekorerande. Han menar bland annat att det smartaste tricket är att utgå från hemmets porslin och låta festen följa samma färgskala. Att duka med second hand porslin är ett budgettips värt att testa på. Just dop brukar ha ett “sött” dekorationstema och mormors gamla koppar kan i det sammanhanget göra sig riktigt fina.

Dekorera inspirerande

Det finns många olika sätt att dekorera på ett sätt som gör att festen inspirerar hela vägen till de framkallade bilderna. Här följer några smarta tips för att få till en inspirerande känsla på både festen och bilderna:

  • Personliga detaljer – “klä” ut gästerna innan ett personligt porträtt tas
  • Blomstervägg – klä upp tomma väggytor med blommor som blir till en vacker fotovägg
  • Matcha plagg – vid dopet kan det till exempel vara fint att låta mamma och barn bära samma hårspänne eller smycke

Ett stående tips är att dekorera festen med olika fina inslag som tillsammans skapar en härlig feststämning. Oavsett det är ett bröllop, dop eller en student gör de små dekorationerna mycket för helheten. På tidigare nämnda Calligraphen finns en uppsjö av vackra dekorationsobjekt som gör festen till en minnesvärd högtid!

Tryckta minnen

Kom ihåg att även ägna tid åt att göra festens minnen speciella. Framkallade bilder kan sättas in i vackra album eller tryckas i stora format för att sätta upp som tavlor på väggarna. Var noga med att spara ned bilderna på en hårddisk för att säkerställa att originalen är i säkert förvar. Vem vet, bilderna från dopet kanske senare i livet ska användas som plakat till studenten? Ett avs

Ett avslutande tips är att låta gästerna skriva i en gästbok under festen. Personliga hälsningar som det alltid går att bläddra tillbaka till!