Fotografiska, fotomässa & fotoerbjudanden

En stor glädje var det när informationen om att Fotografiska kommer att ha fritt inträde nådde Svenskarna i mitten av december. En av anledningarna till att de valt att ha öppet var för att lyfta vikten av en ökad integration och beslutet kom i samband med att det numera inaktuella nyvalet.

I ett pressmeddelande skrev de:

Över 50 miljoner människor är på flykt från krig och katastrofer i världen. Behovet av hjälp är enormt samtidigt som främlingsfientligheten ökar i Sverige. Fram till nyvalet inför Fotografiska fritt inträde för att sätta fokus på Sverige som ett land där humanismen står i fokus. Fritt inträde gäller alla som medverkar till att nya och etablerade svenskar möts genom Kompis Sverige.

???????????????????????????????????????? Fortsatt fri entré

Nu när extra valet inte längre kommer att genomföras, är det många som trott att det inte längre är aktuellt med fri entré – men så är inte fallet. Enligt en artikel från Sveriges Radio kommer Fotografiska att ha fortsatt öppet till mars, och man överväger att ha öppet ännu längre.

Detta är ju verkligen någonting som gör att 2015 börjar med glädje, och för alla de fotointresserade finns det mycket att göra av året. En annan bra nyhet för året är att du nu den första tiden i januari kan hitta massa bra erbjudanden hos JapanPhoto.se. För hobbyfotografen kan man till exempel göra billigare fotokalendrar av sina egna bilder, inte alls dumt för den som vill summera året som varit.

Och på tal om att summera.. minns ni fotomässan 2014? Kamerabild.se har skrivit om den, och det gör ju verkligen att en ser fram emot detta års mässa. Vad som kommer att finnas på den, vilka fotografer som kommer att besöka den och vad årets tema blir vet vi inte än. Men mest troligt kommer den att även detta år vara i november, vilket är bra eftersom vi då har mycket tid att förbereda oss på. Även om en såklart helst skulle vilja gå på mässan redan nästa år.

Om fotomässan:

  • Temat för 2014 var natur
  • Brukar vanligen hållas i November på Stockholmsmässan
  • Vinnare i “Årets bild” brukar koras på utställningen