Kamera såld för 4,9 miljoner

Den som vill köpa en bra kamera måste lägga ut en slant. Ofta handlar det inte om några jättesummor, om man inte vill ha en kamera som varit i rymden. Amatören kan däremot skippa ett inköp av en proffskamera och bara satsa på mobiltelefonen.

228057-old-camera

En kamera som använts vid amerikanska rymdexpeditioner har nu sålts för 4,9 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. Kameran som återvänt från rymdexpeditioner 1969-72 såldes på en auktion i Wien. Den såldes högt över utropspriset och kameran var värderad till mellan 1,3 och 1,8 miljoner kronor. Hasselbladskameran, som den kallas, är en silverfärgad kamera. Den är en utav de 14 kameror som sändes till månen under den amerikanska rymdstyrelsen Nasa Apollo-program 11-17. Kameran var den enda av 14 som återvände till jorden.

Få råd med en bra kamera

Alla kameror är självklart inte i närheten av i den här prislappen men det är inte helt gratis att köpa en bra kamera. Vill man verkligen köpa en riktigt bra kamera men inte har pengarna till det, kan man alltid sälja något för att ha råd. Man kanske kan försöka sälja något av värde som man inte vill ha länge. Ett exempel är ett guldsmycke och guld köpes bland annat av Guldbrev. Känner man att man absolut inte har råd med en dyr kamera och nöjer sig med en lite enklare kamera, finns många fina kameror för en billigare peng. Läs mer.

Håll dig till mobilkameran

Är man en riktig amatör bakom kameran kan det räcka med att man köper en mobiltelefon med en bra kamera i. Tidigare har mobilkamerorna inte alls varit i klass med kompaktkamerorna, men de senaste åren har det hänt mycket. Bland annat fokuseras det inte lika mycket på megapixlar när telefontillverkarna tävlar mot varandra. Det läggs större fokus på att bilderna faktiskt är bra än på att de är stora, skriver Sydsvenskan.