När det nya möter det gamla

I en tid då allting är möjligt vaknar ett intresse från det som var förr. Numera, till exempel, kan ju alla fotografera. Det är inte ens svårt, bara man anstränger sig lite. Det man behöver för att lyckas är en mobilkamera och möjligtvis ett instagram-konto med filter och publiceringsmöjligheter. Använder du sedan hashtags kan du samla på dig likes, och ha din egna vernissage.

Fotograferandet är självklart roligt, eftersom vi numera tar mer bilder än någonsin men samtidigt. Glöm bara inte att se till att spara din foton ordentligt, det vore otroligt smärtsamt att förlora detta. Mer om hur du gör kan du läsa om i inlägget “spara foton för evigt“.

Mobilen som en polaridkamera

Hur som. Alla de möjligheter som numera finns gör att många tar sig tillbaka det gamla, vilket också är en av anledningen till att Hipsterns ens fungerar. För den som missat vad en hipster är så är det en människa som vanligtvis bor på Södermalm, har en speciell stil samt en förkärlek till att nörda ner sig i saker – som exempelvis det gamla. I en väldigt rolig artikel här har man exempelvis skrivit om “hipsterns våta dröm: 5 prylar från förr – i modern tappning”. Bland annat lyfter man då gramafonspelare för smartphones, skrivmaskinstangentbord till en surfplatta och vår självklara favorit: mobilen som en polaridkamera. Så här står det:

I och med digitalkamerans genombrott får vi allt färre fysiska kopior av fotografier. Oftast sparas de på datorn för att sedan glömmas bort på en backup-hårddisk. Prynt låter dig skriva ut fotografierna direkt ur enheten som vi numera använder flitigast för att dokumentera vår omvärld (och oss själva) – mobilen!

Fränt? Inget snack om saken och helt klart härligt eftersom man helt enkelt kombinerar det nya med det gamla.

fotografering fota kamera mobil