Personliga julkort värmer – om de kommer i tid

Med dryga två månader kvar till jul börjar det bli dags att tänka på den årliga hälsningen till släkt och vänner – åtminstone om du vill skicka ett personligt kort och för att veta att det kommer fram i tid.

Traditionen att skicka julkort till sina närmsta är en vacker gest som sprider värme och kärlek runt i landet. De mörka vinterdagarna får ett nytt ljus och man känner att julen närmar sig på riktigt. Vad som däremot kan ses som lite tråkigt är de ständigt återkommande motiven, det finns ingen vidare variation mellan dem. Lyckligtvis har digitaliseringen fört med sig möjligheten att göra sina julkort mer personliga än vad man tidigare kunnat. Man kan ta en fin bild på sin familj och pryda den med en fin hälsning, eller varför inte sätta en stämningsfull ram runt? Att framkalla personliga kort via www.qpix.se är ett roligt sätt att ta julkortet ett steg längre, eller för att få hem en canvastavla med din favoritbild från telefonen.

Lämna julkortet själv eller skicka med brev?

Postnord tycks ständigt vara i hetluften och under julen råder det inga undantag. Har du otur kan det bli som förra året när en kvinna från Ljungskile upptäckte att de kort hon skickade 2016 kom fram till mottagarna 2017. Postnord hade alltså glömt bort julkorten någonstans i sina lokaler. En snopen överraskning. Sådana incidenter sker inte ofta, men om man vill vara helt säker på att sina kort kommer fram är det alltid en trevlig gest att personligen lämna över dem till mottagaren. Har du då beställt personliga julkort med ett eget motiv värmer det ännu mer att få dem överlämnat öga mot öga. Att det uppskattas är det inga tvivel om, i en artikel skriven av Göteborgsposten ser vi ett tydligt exempel på detta. En skolklass besökte ett äldreboende i juletid och gav de boende där egna julhälsningar. En av de som fick ett av julkorten såg det som något väldigt fint. Ett julkort kan göra mycket för en person. Man känner sig sedd och uppskattad, samtidigt som man får julstämning hemma.

Tips på motiv för det personliga julkortet

  • En bild av hela familjen.
  • En bild på ditt husdjur med tomteluva på huvudet.
  • En bild på den pyntade julgranen.