Spara foton för evigt

Många är intresserade av fotografi.
Ett intresse för fotografi är minst sagt inte något som är ovanligt. För oavsett om man anser sig vara duktig på fotografi och har minst en riktigt bra kamera i sin ägo, eller om man helst bara fotar i förbifarten med sin mobiltelefon, så gillar vi alla att ha bilder sparade.

fotografSen varierar det såklart en hel del beroende på hur seriös man är med sitt fotande, och vad man vill göra med det. För vissa så passar det kanske bäst att läsa en fotoskola för att bli lite bättre om man verkligen är en amatör, för andra så är det ett annat steg som är det bästa. Nämligen att satsa på sin fototalang och bli konstnär! Om det är något som man drömmer om och om man faktiskt är duktig på det där med fotografi, då vore det ärligt talat dumt att inte chansa åtminstone. Det värsta som kan hända är att man får gå tillbaka till livet som det är nu, inte sant?

Se till att bevara dina bilder
Konstnär eller ej, så vill man såklart att ens fina bilder ska gå att titta tillbaka på hela livet. Något som kanske inte är helt självklart när man faktiskt tänker på det. Att filformat kommer förändras genom åren är inget konstigt, och om man vill vara på säkra sidan och kunna se sina bilder om 60 år eller så, är utskrift ofta det bästa man kan göra. Visst kanske det kommer vara så att man kan omformatera bilderna i framtiden, men att se till att ha skrivarpapper hemma är knappast en dum idé. Särkilt när det kommer till bilder som verkligen ligger en nära om hjärtat, som bröllopsbilder eller från när ens barn var litet. Att mista sådana bilder vore minst sagt en katastrof!