Ta dina egna julkort

Julen är en fantastisk tid på året där glädje och kärlek står i fokus. Det är under julen som de allra flesta vill pynta och dekorera sina hem, förbereda med julklappar eller skicka julhälsningar till nära och kära. Vill du också hitta ett roligt sätt att sprida julglädje så kan du skapa dina egna julkort. Att skapa egna julkort är roligt och dessutom blir de både unika och mer personliga hälsningar.

julkort julDet finns egentligen två olika typer av hemmagjorda julkort som du kan använda dig av. Det första alternativet är att du pysslar ihop korten själv, till exempel genom att använda vackra band, dekorationer, glitter och annat som hör julen till. Det andra alternativet är att ta egna julkort på familjen med hjälp av en kamera. Fotografierna kan man sedan använda sig av för att skapa julkort online eller med papper, sax och lim. Få saker är lika uppskattade att få i brevlådan som en bild på sina barnbarn klädda i de finaste julkläderna eller varför inte en bild med julhälsning från dig och din sambo till svärföräldrarna.

Första steget – skapa julstämning

Om du ska vänta fram till jul för att ta ett fint julkort kommer hälsningen att bli försenad med posten. Se därför till att du är ute i god tid och att du dekorerar ditt hem med billiga julsaker redan långt i förväg. Du kan till exempel se till så att fotografiet tas framför er fina julgran, öppna spis eller i snön på terrassen. Om du väljer att dekorera hemmet så satsa på härliga julfärger som grönt, rött och guld. På så sätt får dina bilder en extra stark julkaraktär.

Ljussättning och vinkel

Det är aldrig roligt med fotografier som blir mörka, suddiga eller där personerna på bilden ser tokiga ut. Det gäller därför att du hittar en bra vinkel för fotografiet samt att du har bra ljussättning. Har du professionell utrustning är hälften redan vunnet, annars kan spotlights, tända ljus eller vanligt dagsljus vara bra att använda sig av. Med dagsljuset får du en kallare känsla, medan levande ljus skapar mysstämning deluxe. Var bara försiktigt så att ljusets sken inte skapar lustiga skuggor.